Beşiktaş büyük taştır ve yerinde ağırdır-2

çanakkale'yi tarihi kültürel park yapıp anıt diken de kültür bakanı olarak anılacak, ertuğrul günay da...
işte tarihin tozlu olması böyle bir şey...
sayın bakanın icraatları ve tarihe geçmesi gereken açıklamaları ve susuşlarını sıralasak, bir ihtimal yasal zorluklarla karşılaşabiliriz. memleketin acı gerçekleri. blogspot'un bile kapatılmak istendiği günümüzde, blog özgürlüklerinin yetersizliğinden ötürü detaya giremiyoruz.
öyle bir yer yok, ucube, çanak çömlek, ve benzeri açıklama ve susuşların sayın bakanın bakanlığı döneminde yaşanmış olması yeterli hatırlatmayı yapacaktır.
dolmabahçe sarayının dolmabahçe stadı yüzünden zemin kayması yaşadığını açıklayan sayın bakanın dikkatini 2 otelin çekmiyor oluşu ise amacı az buçuk ortaya koyacaktır. ne mi amaç? üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek.
son olarak, bugün milliyet gazetesinde yayınlanan röportajı da sayın bakanın amacını gözler önüne sermekte.

Günay, İnönü Stadı ile ilgili olarak ellerinde geniş kapsamlı bir çalışma olduğunu, hatta Beşiktaş Kulübü’ne stadı kendilerine terketmeleri halinde başka bir stad yapmayı teklif ettiklerini söylüyor. Anladığım kadarı ile bu ‘Hayır’ sadece Bakan Günay’ın hayırı değil.

-Burayı eski dokusuna kavuşturalım istiyoruz. Elimizdeki eski gravürlerde buranın eski hali belli. Bölgeyi tekrar eski dokusuna kavuşturabiliriz. Akaretler Sıraevler gibi bir ortam burada yaratılabilir. Kafeler, sergi alanları, restoranlarla donatılmış bir kültür merkezi bir konser alanı oluşturulabilir. Bu plan daha önceki Beşiktaş yönetimlerine sunuldu ‘Size istediğiniz yerde yeni stad yapalım’ teklifi götürüldü ve onlar da ‘Haklısınız. En doğrusu bu’ demişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder